Έφυγες Δημιουργός: Γεδεών, Γιάννης Μαυρόγιαννος Αφιερωμένο στη μάνα μου που έφυγε το βράδυ του Σαββάτου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έφυγες (Αφιερωμένο στη μάνα μου)
Έφυγες μάνα μου γλυκιά μια νύχτα του Σαββάτου
σε τύλιξε και σ’ άρπαξε ο ύπνος του θανάτου.
Αυτός ο ύπουλος εχθρός π’ όλους μας πλησιάζει
στον θάνατο μας οδηγεί καθώς μας αγκαλιάζει.
Μανούλα θέλω να σου πω θέλω να το φωνάξω
και στο γρανίτη μάνα μου πάνω θα το χαράξω.
Ήσουν μια μάνα δυνατή μια μάνα σαν λιοντάρι
στην σκέψη μας θα τριγυρνάς θα σ’ έχουμε καμάρι.
Μάνα τα λόγι’ αυτά που έγραψα θα ‘ρθώ να στα διαβάσω
όταν θα γίνει ανάσταση όταν θα σ’ αγκαλιάσω.
Στη σκέψη μας θα τριγυρνάς και δεν θα ξεθωριάσεις
στη Βασιλεία του Θεού πάλι θα μ’ αγκαλιάσεις.
Και τότε μάνα μου γλυκιά δεν θα πονάει το σώμα
θα ‘σαι στα χέρια μου τα δυο κι’ όχι στο μαύρο χώμα.
Στη Βασιλεία του Θεού μάνα μου σαν περάσεις
τα βάσανα που πέρασες όλα θα τα ξεχάσεις!!!
Γιάννης Μαυρόγιαννος
28-8-2017
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-08-2017 |