Οκτώβρης Δημιουργός: Σταυρος Τζανης, Σταυρος Τζανης Απο ανέκδοτη συλλογή Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Εντάκαρε ψιλόβροχο
στου νου μου τ'ακρογυάλι,
έφταξε το χινόπωρο
Οκτώβρη μήνα πάλι.
Πουλιά μου αποδημητικά
στο Νότο που θα πατε
σ'ετουτο το λιπόψυχο ταξίδι της φυγής
μια πεθυμιά κι'ενα φιλι στην αγαπώ να πάτε
να δω ανε νιώσει τον καημό [η] τσ'έρμης μου ψυχής.
Των στεναγμών οι αμπρουλιές
με καταβρέξα πάλι
κι'απάνω μου δε 'φήκασι
στεγνή κλωστή ψιχάλι" Δημοσίευση στο stixoi.info: 04-10-2017 |