Ευχή Δημιουργός: Μαυρομουστάκης, Μαυρομουστάκης Χαράλαμπος Καλό ξημέρωμα και καλό Σαββατοκύριακο!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ευχή
Η φτώχια απλώνει βρόχια, ζυγώνει τα πτηνά
θρηνούν τα δειλινά, δειλά κλαίει το φεγγάρι
ο λίβας καίει το στάρι, ο νεοσσός πεινά
ρίχνει ο τροχός καθώς γυρνά
δεινά στον Αλωνάρη.
Στην εκκλησιά η Παναγιά το ποίμνιο φυλά
το δάκρυ της κυλά, το δρόμο του έχει πάρει
στέρεψε το παγκάρι, δε βγάζει άλλα ψιλά
μια μάνα κλαίει, κοιτά ψηλά
ζητά απ’ το Θεό μια χάρη.
Τις άδειες αγκαλιές, διάπλατα που ανοίγουν
πουλιά μ’ άνθη να «πνίγουν» κ’ άνοιξης πασχαλιές
αρώματα οι ελιές μες τους καρπούς τους κρύβουν
ρόγες στύβουν στ’ αμπέλια, κοπέλια, κοπελιές.
Τα πατητήρια της ζωής γλυκό κρασί να δώσουν
τον έρωτα να νιώσουν οι νέοι καθώς μεθούν
με γλέντια ας ξεδώσουν και πριν φτερά απλώσουν
το μέλλον για ν’ αλώσουν, αγάπες να τους βρουν.
Ζευγίτες που οργώνετε ψυχές, σταθείτε τώρα μπρος τους
ποιητές ας γίνει η πένα σας στην πείνα τους τροφός
μέντορες να ’ν ο σπόρος σας ο φίλος ο καλός τους
βράχο το βράχο ν’ ανεβούν, να δουν του Ήλιου φως
άγγελος κάθε Σίσυφος και σατανάς κρυφός.
06/10/2017
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-10-2017 | |