Και γεννηθήτω η Εύα του Αδάμ Δημιουργός: KANLIS GEORGIOS, Giorgos Kanlis Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Και γεννηθήτω η Εύα του Αδάμ.
Όταν μιλάμε για ομορφιά
ο νους πάει στη γυναίκα,
γιατί 'ναι το ωραιότερο
πλάσμα που παίρνει δέκα.
Καλά το σκέφτηκε ο Θεός,
καλή του να 'ναι η ώρα,
γιατί αλλιώς θα πέθαινες
Αδάμ τη πρώτη ώρα.
Αυτόχειρ θα γινόσουνα
ω φευ δίχως την Εύα,
μα σαν σοφός το πρόβλεψε
και γεννηθήτω η Εύα.
Τη σμίλεψε με μαστοριά
την έπλασε με χάρη
κι όταν σου την παρέδωσε
έφεγγε το φεγγάρι.
Όταν μιλάμε για ομορφιά,
μιλάμε για γυναίκα,
και συ Αδάμ το έπιασες
γι΄αυτό και παίρνεις δέκα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-11-2017 |