Οι μέρες των δακρύων Δημιουργός: Γ. Σ . Αλεξάνδρου, Γεώργιος Συμνιανάκης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έσπασαν τα μηνίγγια,
Πέτρα ο θυμός, σε εύθραυστο τζάμι.
Άρπαξα κι απήγαγα απόψε,
Τη ζωή μου.
Ακόνισα τα όνειρα.
Σκότωσα τους εφιάλτες.
Μπροστά στα όπλα τα δίκαννα,
Ζωσμένος με αλεξίσφαιρη τη θέληση.
Κήρυξε το έναυσμα.
Η σάλπιγγα κι ο χτύπος της καμπάνας.
Γραβατοφόροι, μασκοφόροι, μαντατοφόροι,
αδειάζει η κλεψύδρα.
κι όταν αδειάσει θα εκραγεί.
Αλίμονο,
Σε αυτούς που χαζογέλαγαν,
τις μέρες των δακρύων.
Δίπλα σε αυτούς που σέρνονταν,
Φτωχούς και πεινασμένους.
Γ. Σ. Αλεξάνδρου. Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-11-2017 | |