γέφυρες Δημιουργός: χρήστος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Από παιδί είχα μια αδυναμία: τα γεφύρια
που τοξοτά, καμαρωτά ένωναν δυο «αντίκρυ»
και που από κάτω τους κύλαε ανενόχλητο ποτάμι
ή χάσμα ανοίγονταν βαθύ.
Μα πιο πολύ απ' όλα με έθελγε
που μπόραγα απάνω τους βαδίζοντας,
κρατώντας την καλά την κουπαστή τους
να ατενίσω με ασφάλεια το βάθος
δίχως ο ίλιγγός του να με συνεπαίρνει
κι που ένιωθα περνώντας τα
τα πάντα πως εμπόραγα να ζεύξω,
να τα ενώσω
Μια απλή αδυναμία τα γεφύρια
ή μήπως κάτι πιο βαθύ: επιθυμία για ένωση
λαχτάρα για έρμα,
σε τούτο το ανερμάτιστο παρόν
ή μια επιθυμία ανθρώπινη καθ' όλα:
να περπατήσω και να δω
ποιο «απέναντι» με προκαλεί
ποιο «αντίκρυ» με προσμένει.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-07-2006 |