Γεύση πυριτοφόρα Δημιουργός: Stoforos, Νίκος Δ. Στοφόρος Τελετουργία ερωτική, Ιέρια του πόθου. του πνεύματος το ξέλαμπρο, του αργαλειού το εύρος, σκέψη που νιώθω τη φωτιά, να καίει χαριτωμένα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=left] [B] [I]
. . *~* Γεύση πυριτοφόρα *~*
Τ' ουρανού τ' αγριοπούλια, 'μέρεψαν καυτή μου Πούλια
φλογερές ανάσες πόθων, σα πηγή ζεστών σου λόγων
κι ήρθα για να πάρω γεύση
απ' τα γλυκά ματάκια σου
ν' αγγίξω τη φωτιά σου, χαριτωμένη μου έκφραση
που νιώθω, όπως με νιώθεις
κι αισθάνομαι την αίγλη σου
σα χάδι της καρδιάς σου
χυμούς απ' τα χειλάκια σου
τα φλογερά φιλιά σου!
Ύψωσε ποιητικά ο στοχασμός
στις δυσθεώρητες κορυφές της αγάπης
κι η εκφραστική σου ωριμότητα
~έλκει ως άμπελος~
ν' αποζητώ τη βότρυς σου
στου φτερωτού τα βέλη
σα βάλσαμο, σα γιατρικό
σ' ανυπερθέτως έλξη!
Τελετουργία ερωτική, Ιέρια του πόθου
του πνεύματος το ξέλαμπρο
του αργαλειού το εύρος
σκέψη που νιώθω τη φωτιά
να καίει χαριτωμένα!
Λαχτάρα αγάπης αγκαλιά
του κόρφου σου η φλόγα
θαυματουργή και ποθητή
"γεύση πυριτοφόρα"
που, του μαστού σου η θηλή
σαλεύει κυκεώνα
αχ, λατρευτό μου άρωμα, ποιητική μου μέθη
. . . * * Nikos D. Stoforos * *
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-01-2018 | |