Διέξοδος φυγής Δημιουργός: Γιώργος_Κ, Γιώργος Σ. Κόκκινος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΦΥΓΗΣ
Στη μοναχική μου πορεία
αντιγράφω τις κινήσεις των πλανητών
ζωγραφίζω μ'αγκάθια, τ'αστέρια
παίρνω φως απ'τον ήλιο και μεθώ
κάποιες φορές οι πληγές, ματώνουν
και ρέει ο χρόνος και στάζουν οι ώρες
όπως ρέει απ'τα χείλη σου, το δάκρυ
της πληγωμένης ψυχής, το γιατρικό
κλαις με τις ώρες κι ο πόνος περνάει
η ψυχή αγαλιάζει και πάλι γελάς
ακροβατώ στην πορεία που διάλεξα
κι η βαρύτητά μου μικρή, τιποτένια
όταν δύει ο ήλιος, φυσάει τ'αγέρι
τα μάτια μου, αστράφτουνε όνειρα
ποιά καρδιά με καρτερεί γι'απόψε
ποιά ζωή να περιμένει τη φωτιά;
θα γυρίσει ο τροχός ν'αγαπήσω
μ'ένα καράβι που διάλεξα, θα χαθώ
τον κόσμο που με πλήγωσε, ν'αφήσω
και στα σύγνεφα μια ημέρα, θα πετώ.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-07-2006 | |