Οι γαλέρες του Σουλτάνου Δημιουργός: ptoumassis, Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Γράφτηκε στις 16.2.2018 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Οι γαλέρες του Σουλτάνου,
στο Αιγαίο σεργιανούν.
Κι οι βαρκούλες π’ αρμενίζουν,
το μαντήλι τους, κουνούν.
Γεια χαρά σου, ωρέ Σουλτάνε,
πώς μάς ήρθες κατά ’δώ;
Μήπως μπέρδεψες τους χάρτες,
μήπως ψάχνεις την οδό;
Έτσι που σκαμπανεβάζεις,
να προσέχεις, φουκαρά.
Πεθαμένοι διαφεντεύουν,
τα δικά μας τα νερά.
Ο Κανάρης, ο Μιαούλης, η Μπουμπουλίνα,
ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός!
Π.Θ.Τουμάσης Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-02-2018 | |