σε αέρος κενό Δημιουργός: χρήστος για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν γύρω μας και μας θλίβουν... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δεν υπάρχει ουρανός κι η σελήνη κρεμάστηκε
σε μια αγχόνη φτιαγμένη από πέπλα αέρινα
κι άφησε μια γραφή:
«δεν μπορώ να θωρώ τη φθορά του ότι πλάστηκε.
να πεθαίνουν παιδιά, ομοιώματα κέρινα
δίχως πως και γιατί»
Και δεν είναι μια γη να ριζώσω ή μια θάλασσα
Ν' ανοιχτώ να χαθώ ή να αφήσω το βλέμμα μου
Στο βαθύ κυανό
Δεν υπάρχει πληγή πιο βαθιά απ' το ότι άλλαξα
Μόλις βήματα δυο απ' τη δύση, απ' το γέρμα μου
Σε ανοιχτό ουρανό
Να γινόταν στη γη ν' άφηνα όλο το βάρος μου
Να αιωρούμουν ψηλά , σώμα δίχως βαρύτητα
Σαν Σε αέρος κενό
Να 'τανε μια στιγμή να ανακτούσα το θάρρος μου
Στη γλυκιά ηδονή που χαρίζει η ταχύτητα
να αφεθώ, να χαθώ Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-07-2006 |