Φτωχολογια Δημιουργός: inokrini, Κ.L inokrini--Κατερινα Λιαρου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ 7-12-2013
από τη συλλογη στοχασμοι
-Φτωχολογιά!!!
μια μάνα που πονάει,γεννά παιδιά! Χαμογελάει!
δίνει αξίες! Προάγει στα σαλόνια,
πολλοί ανεβήκαν τα σκαλιά! Πολλοί στα χιόνια!
-Φτωχολογιά!!!
στα πέρατα του κόσμου,μία σκηνή ζωής του παραλόγου
ίδια ταυτότητα!τι μαύρος!τι άσπρος!
ίδια οντότητα σε κάθε ένα κράτος
-Ψωμί! Νερό!
μονάχα την στηρίζει! Η στέρηση μ’αγάπη την ψυχή γεμίζει
φτωχολογιά! Γεννάς αξίες τόσες!
που αν τις δεις πραγματικά, ζητάς και άλλες τόσες
-Φτωχολογιά!!!
μα ‘λεύτερο έχεις πνεύμα!κάθε σου βήμα καθαρό,αγνά τα χέρια
μέσ’ στα κολέγια της φτώχιας , τα βραβεία!
και στα σχολειά των σαλονιών η ουτοπία
-Φτωχολογιά!!!
στόλισμα έχεις περιστέρι!ψυχή ελεύθερη! Χειμώνα-καλοκαίρι
αγάπη δίνεις!κι αγάπη μόνο ψάχνεις
μέσ’ απ’ αυτή την αρετή,το ξέρεις, ζεις! Και υπάρχεις!
Κ.Λ. INOKRINI
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-04-2018 | |