νεκροψία Δημιουργός: χρήστος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Προδώσαμε τους φίλους, τα όνειρά μας
με λέξεις δηλητήριο στα χείλια
τα σπίτια μας κοντά, τα σώματά μας
σ’ απόσταση οι ψυχές χιλιάδες μίλια
Ξεθώριασε κι η λάμψη από το βλέμμα
άλλαξε ως κι ο τρόπος που αγαπούμε
κρύβουμε ένα παιδί βαθιά στο δέρμα
μα κάθε νύχτα το δολοφονούμε ...
κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλό μας
μπροστά σε μιαν επίπεδη οθόνη
γεμίσαμε σκουπίδια το μυαλό μας
κι αυτό –νομίζουμε- μας αθωώνει
Κι ενώ υπάρχει τόση υποκρισία
και τόσα αισθήματα πλαστά, κερδώα
εμείς προσμένουμε απ’ τη νεκροψία
να βρει από τι πέθαναν τ’ αθώα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-05-2018 |