Στα Καλντερίμια Τ' ουρανού Δημιουργός: inokrini, Κ.L inokrini--Κατερινα Λιαρου χρονια πολλα σε οσους εορταζουν!!!!!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στα Καλντερίμια Τ’ ουρανού..
Apo ti silogi thalassines avres
Στα καλντερίμια τ’ ουρανού ! σαν τρέχεις βρε κυρά του νου,
πες μου τι βλέπεις; τι κοιτάς; ποιον ανταμώνεις;
Πες μου τι θέλεις το πρωί, ’κει που γελάει η αυγή
και που ο ήλιος την κοιτά, μη βαλαντώνεις!
Στα καλντερίμια τ’ ουρανού γίνε αέρι του μυαλού
γίνε αρχόντισσα! καμάρωνε! και γέλα!
Έχει αρχίσει προ πολλού. θεριεύει! δες!
Κυρά του νου !αυτό τσ΄ αγάπης το γλυκό το πήγαιν’ έλα!
Πετά ψηλά κι αγνάντεψε ο κόσμος πια ζωντάνεψε
σε περιμένουν τ’ ουρανού τα καλντερίμια.
ντύθηκε ρούχο η μοναξιά και ζέστανε αυτή η καρδιά
και έφυγε απ ΄ την ψυχή όλη η γύμνια!
Κ.l inokrini
—
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-05-2018 |