Του κομπολογιού οι χάντρες Δημιουργός: αυγουστης, Αυγουστής Μαρούλης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Του κομπολογιού οι χάντρες
λάμπουνε στα δάχτυλά μου,
τραγουδάνε σα γαλιάντρες,
φτερουγίζουν στην καρδιά μου.
Τακατούκ το κομπολόϊ
μέρα-νύχτα συντροφεύει
της ψυχής μου το κατώι
και την πίκρα διαφεντεύει.
Κεχριμπάρι στο τσαρδί σου
να με πάρεις να πετάξω,
τη ζωή μου στη δική σου
μες στις χάντρες σου ν΄αδράξω.
Τακατούκ το κομπολόϊ
αρχινά το μοιρολόϊ,
σαν το βγάζω απ΄την τσέπη
όλο κλαίει που με βλέπει. Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-07-2006 |