Απαρηγόρητη Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Επέζησα.....με 50 πολυελαίους πάνω από το κεφάλι μου, η βλάχα. Ότι πρέπει το ποιηματάκι, να περνάτε καλά, να ζηλεύετε...έφαγα κάτι ψαρούκλες!! νααααα! μετά συγχωρήσεως. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Βγάλε μέσα απ` τη νύχτα το φεγγάρι,
και τ` άστρα που` ναι μια παρηγοριά,
και δες την νύχτα απαρηγόρητη.
Έτσι είδα τη ψυχή μου μια βραδιά
κι έπεσα καταγής και προσκύνησα,
μα η προσευχή μου δεν ακούστηκε.
Δεόμουν σαν να περπατούσα
σε μια απέραντη έρημο.
Ρευστή ικαι άηχη, όπου
σβήνουνε δίχως ν` ακούσουν,
τα βήματα οι άνθρωποι.
ΤΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ
Σκελετωμένα, κέρινα κουκλάκια,στη βιτρίνα
της θλίψης, σαν φαντάσματα σωσμένα, απ` τη πείνα
και στερημένα αφ` τη χαρά και ξένα απ` το χάδι
σβουν! τα παιδιά μας στο βαθύ φασιστικό σκοτάδι. .
Φώτης Αγγουλές
26-8-2018
Αδαμοπούλου Γεωργία.......Αν δεν βαριέστε σελίδα 7......1000 ναι, έχω ένα όνειρο.....Περί πολυελαίων ο λόγος. Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-08-2018 | |