Αν είχε ο άνεμος φωνή Δημιουργός: spyfyl Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αν είχε ο άνεμος φωνή, θα τον καλούσα φίλο
να σου φυσήξει μήνυμα που θέλω να σου στείλω
βαρέθηκα απρόσκλητος τις πόρτες να χτυπάω
σε μια διεύθυνση γνωστή που όλο την ξεχνάω.
Τότε που σε περίμενα κι εσύ ερχόσουν πάντα
Τότε που ξενυχτούσαμε σε συννεφου βεράντα
σαν το παιδί με κοίμισες σε μαλακά κοχύλια
κι άρμη πελάγου αρτύθηκα στα άλικά σου χείλια.
Τώρα αξημέρωτες βραδιές σε νοητές στερήσεις
με ξορκισμούς για κλάματα ποτέ να μη γυρίσεις
με λιτανείες ειδεχθείς εξαρτησιογόνες
που συμμετέχω απαίδευτος και βγάζω τους χειμώνες.
Άνεμο έστειλα λοιπόν άμισθο διπλωμάτη
δυο τρεις αλήθειες να σου πει κι ακόμα φως μου κάτι
πως κυνηγάω μια σκιά που μοιάζει στη σκιά σου
και μια ατάκα απ τα παλιά που λες είμαι δικιά σου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-08-2018 |