Στον αργαλειό του ήλιου Δημιουργός: Νέτα-σκέτα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στον αργαλειό του ήλιου υφαίνω ηλιαχτίδες,
να φτιάξω ένα υφαντό
στα κρύα για να το φορώ,
σαν έλθουν καταιγίδες
Στο βυθό μιας αλήθειας σας δύτης βουτάω,
όμορφες λέξεις να βρω,
για να τις έχω φυλακτό
γκρεμούς όταν περνάω
Γυρνώ μέσα στους δρόμους να κλέψ' ένα γέλιο
και ένα βλέμμα παιδιού,
και ένα αχ του καημού
κρατώ απ' τον Στέλιο
Των σοφών δύο λόγια στην καρδιά μου αφήνω,
όταν αγριέψ' ο καιρός
και ξεχειλίζ' ο θυμός
τις φωτιές μου να σβήσω
Τις βραδιές με φεγγάρι κουβεντιάζω τα άστρα,
τα κλειδιά να μου βρουν
οι θύελλες όταν βοούν
ν' απαγκιάζω στα κάστρα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-09-2018 | |