Εγώ παλεύω με το κύμα Δημιουργός: νησιώτης1959, Κώστας Νέος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Εγώ παλεύω με το κύμα
Στου πέλαγου την αγκαλιά
Κι εσύ στου φεγγαριού το βήμα
Λούζεσαι μ' άστρα και φιλιά.
Εγώ μαζεύω τα κομμάτια
Σφίγγω τα δόντια στον καιρό
Κι εσύ μες σε "χρυσά παλάτια"
Σέρνεις "της πίκρας το χορό".
Εγώ παλεύω κάθε βράδυ
Με της ανάγκης τα θεριά
Κι εσύ ζητάς σε ξένο χάδι
Νάβρεις κρυφή παρηγοριά.
Ιούνιος 2017
Εναλλακτικά κουπλέ
Εγώ παλεύω κάθε ώρα
Με της ανάγκης τα θεριά
Κι εσένα η ζωή τα δώρα
Στα στέλνει με απλοχεριά.
Εγώ παλεύω πάντα μόνος
Μ' έναν ανείπωτο καημό
Κι εσύ φλερτάρεις επιμόνως
Με της καρδιάς μου το θυμό. Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-09-2018 |