Γαρύφαλλο στα χείλη μου η μνήμη σου Δημιουργός: Μαρία Χ., Μαρία Χατζηγιάννη Καλησπέρα στιχοοικογένεια ! - ε - Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Γαρύφαλλο στα χείλη μου η μνήμη σου
Ανάσα μου η κάθε συλλαβή σου
Σαν βγαίνω ζωντανή από τη λήθη σου
Και έμμετρα στοιχίζομαι μαζί σου...
Της ποίησης απλή να είναι ταύτιση ;
Συνταίριασμα ψυχής και νου μονάχα ;
Να είναι μιας ζωής πεζής η άρνηση ;
Ή μια απλή δειλία είναι τάχα ;...
Γαρύφαλλο στα χείλη μου η μνήμη σου
Απέθαντος αντίκρυ μου σαν στέκεις
Να ραίνω νυχτολούλουδα την κλίνη σου
Κι εσύ ρόδα στο σώμα μου να πλέκεις...
3-9-2009
Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-10-2018 |