Κωσταντίνος Kατσίφας - Αθάνατος Δημιουργός: Μονοχίτων, Γιάννης Σ. Παπαδόπουλος Ελάχιστος φόρος Τιμής στον Ήρωα Βορειοηπειρώτη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μια τέτοια μέρα ήτανε που ηχήσαν οι σειρήνες
Και γράφτηκαν ηρωικές σελίδες στην ιστορία
Μια τέτοια μέρα διάλεξαν να πάρουν την ζωή σου
Γιατί ποτέ, ποτέ ξανά, δεν θα' χαν την ευκαιρία
Σταυραετέ σε πλήγωσαν, λαβώσανε το κορμί σου
Μα δεν μπορέσανε ποτέ, να πάρουν την ψυχή σου
Το έγκλημα σου ήτανε, πως σήκωσες την σημαία
Εκείνη που ποτίστηκε μόνο με ηρώων αίμα.
Στα τιμημένα χώματα της Βόρειας Ηπείρου
Άξιε λεβέντη μας και του στρατού καμάρι
Πάλεψες με το θεριό και βγήκες παλικάρι
Κατσίφα ο αγώνας σου, ήταν γεμάτος θάρρος
Και θα είναι πάντοτε για μας ο φωτεινός ο φάρος
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-11-2018 |