Νοέμβρης Δημιουργός: elena351, ΕΛΕΝΑ Λ. Καλό μηνα αγαπημένοι !! https://xeimwniatikhliakada.files.wordpress.com/2013/11/cebdcebfceb5cebcceb2cf81ceb7cf83.png Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Οι πρώτες μέρες μακριά σου και ποναει πολυ
φυλακισμένο σε κλουβί εν'αταρο μικρό πουλί
τσαλακωμένα τα φτερα, χωρίς καμία ελπίδα
σε ξένο χώμα,ξένη γη, δεν μοιάζει με πατρίδα
πως να μονιασει τ' όνειρο με της νυχτιας τη λύπη
τώρα που το χαμόγελο, το κράτησες και μου λείπει
πως λιγοστεύει η απόσταση, να σμίξουμε τη σκέψη
να ζευγαρώσει η καρδιά κι αν ψέμα να το πιστέψει
πνιγμένα δάκρυα στ' αναφιλητά κι η πίκρα ζόρι ..,.
μονόδρομος η μοναξιά με δύσβατο άνηφορι....
κι ένα ανεξήγητο "γιατί"τα σωθικά να σχίζει ....
τ' άδικο της μοίρας μια ζωή, με σιγουριά να βρίζει
βρες καποια λέξη γρήγορα τη τύχη να ξορκίσεις
στα ξένα που με στείλανε, να με αποζητήσεις ....
και να μην αφήσεις το βοριά με βία να φυσήξει ....
άδοξα τη λήξη ενός ερωτα ,στο τέλος να σφυρίξει .
....@....
1-11-1972
ΕΛΕΝΑ Λ.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-11-2018 |