Πισω Απο Τα Σιδερα Δημιουργός: athos.ioannou@gmail.com Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ
Νοιώθει να τρέμει το κορμί
απο την αδικία
πίσω από τα σίδερα
νοιώθει μιαν αηδία
κάποιοι την καταδίκασαν
μες στο κλουβί να ζήσει
χωρίς τον ήλιο και το φως
μα δεν έχουν νικήσει
γαιτί η ψυχή γεμίζει φως
πάντα απο το δίκιο
καταδικάζει και μισεί
το άδικο, το ανοίκειο
τα σίδερα τα παγερά
ζεσταίνουν την ελπίδα
δεν πέφτει μες στων δικαστών
την φανερή παγίδα
αρπάζεται απ΄το δίκιο της
και απ΄το σκοτάδι βγαίνει
βλέπει το φως και χαίρεται
η ελπίδα δεν πεθαίνει
κάπου υπάρχει κάποιο φως
για να τους συνετίσει
βγήκε στο δρόμο ο λαός
το δίκιο ν΄απαιτήσει
και να, το θαύμα έγινε
φωτίστηκε η πλάση
και είναι τώρα λεύτερη
το χείλι, θα γελάσει
ΑΝΘΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-11-2018 |