Στην αυλή του φεγγαριού Δημιουργός: Mantas TH, THEODOROS MANTAS Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στην αυλή του φεγγαριού
χρυσά αηδόνια κελαηδούν
και γύρω τους χορεύουν
άστρα αιώνια λαμπρά.
Ουράνια αθώα άνθη
εκεί ανθίζουν σιωπηλά
και η άνοιξη ξυπνά
μες στη ζεστή τους την καρδιά.
Τα δέντρα 'κει είναι ξανθά
τα φύλλα τους πυκνά
και οι καρποί τους οι γλυκοί
του έρωτα έχουν την ψυχή.
Κι ο χρόνος στέκει μακριά
δεν τη ζυγώνει μα την κοιτά
ποιος να τολμήσει να γκρεμίσει
την υπέρτατη ομορφιά.
Και κάθε ξάστερη βραδιά
αν την κοιτάξεις καλά
τον εαυτό σου παιδί θα δεις
εκεί να παίζει με χαρά. Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-02-2019 |