Τα Κέρδη Της Προδοσίας Δημιουργός: Κωνσταντίνος Καργάκης Η Μνήμη των Βουνών. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Μαυραγορίτες του καηµού και της φτώχειας
και δωσιλόγοι που πάτησαν
ωσάν οχιά την ψυχή µας
τις νύχτες της θύελλας,
της προδοσίας τα κέρδη στοιβάζοντας
σε σκοτεινές αποθήκες,
νοικοκύρηδες βγήκανε ύστερα
στη δηµοσιά της πατρίδας.
Κι όσοι προβάλαν στο παραθύρι,
τις κατάρες να ρίξουν απάνω τους,
η φωνή τους εχάθη
στα σοκάκια της φτώχειας.
Κι όσοι δικάσαν,
πειστήρια, είπαν, δεν βρήκαν
καθώς οι εργάτες, οι στερνοί, του πολέµου
µε φτυάρια παράχωσαν
τις φωνές των νεκρών.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-03-2019 | |