Μικρός Ιουλης Δημιουργός: Euler2 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μικρός Ιούλης φωτερός
τα σώματα θωπεύει
ας είναι τόσο φλογερός
με χάδια τις ψυχές φιλεύει
Σβήνει απλόχερα ξενιτιές
που καίνε σαν φωτιές
και πλέκει σαιτιές
να ροδοκοκκινήσουν οι ματιές
Μικρός Ιούλης αλωνάρης
του έρωτα χρυσός βαρκάρης
αναστατώνει τις καρδιές
σε θάλασσες και αμμουδιές
Ξεραίνει την αλμύρα στα κορμιά
με τη ζεστή του ανασαιμιά
τα χείλη αδιάκοπα φλογίζει
κι ο έρωτας σαν πουλάκι πεταρίζει.
Euler2 Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-07-2019 |