1-2-3 ...φλικ Δημιουργός: 0 Rh - φλυαρία σήμερα. δεν ξέρω γιατί... Καλημέρα σας. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η εμφάνιση του πιτσιρίκου με έκοψε από το διάβασμα της εφημερίδας.
- "παίζουμε φλικ-φλοκ" ;
-....."τι είναι το φλικ-φλοκ" ;
με κοίταξε δύσπιστα και ελαφρώς υποτιμητικά.
"ενώνουμε τα δύο δάχτυλα, μετράμε ως το 3 κι αν πούμε την ίδια λέξη
(ή φλικ, ή φλοκ) με τον άλλον, τότε βγαίνει η ευχή που έχει κάνει ο καθένας"
είπε στα γρήγορα τη δομή του παιγνιδιού.
Χαμογέλασα στον άγνωστο πιτσιρικά.
Άφησα την εφημερίδα στο παγκάκι
και πρόθυμα άπλωσα το δάχτυλο παίρνοντας κι ένα μυστήριο ύφος
πως τάχα κάνω ευχή -αυτός την είχε ήδη κάνει.
1-2-3 φλοκ ! είπαμε ταυτόχρονα. (χα ! για κοίτα, πέτυχε με την πρώτη ! )
Το χαμόγελο του πιτσιρικά έφτασε μέχρι τα αυτιά. Και το δικό μου.
-"θα με ανεβάσεις στο μονόζυγο" ;
Κατευθυνθήκαμε προς το μονόζυγο.
Εκείνος είχε το βλέμμα προσηλωμένο στο μονόζυγο,
κι εγώ χαμηλότερα, στο σβέρκο του. Θα ήταν 7-8 χρονών.
-"πως σε λένε" ; έκανα την 1η κλασική ερώτηση μεταξύ αγνώστων,
ενήλικα και παιδιού.
-"Κωνσταντίνο. Θα πάω στη δευτέρα φέτος" καμάρωσε.
Προσπάθησα να θυμηθώ τον εαυτό μου σε αυτή την ηλικία.
Εμείς παίζαμε σε αλάνες. (που να βρεις αλάνα τώρα...)
Τα ονόματά μας ταίριαζαν με τα χρόνια της ηλικίας μας
π.χ. Γιάννης, Αλέκος,Τάκης, Σούλα, Μαρία. (που να βρεις "Τάκη" τώρα..)
Τώρα οι πιτσιρικάδες κυκλοφορούν σε συσκευασία
"Ιωάννη", "Αλέξανδρου", "Παναγιώτη", "Αναστασίας" και...
αν βρεις και καμία Μαρία τυχερός είσαι.
Όμως είχαμε την ίδια λαχτάρα στο βλέμμα.
(κι ας κάναμε τις ευχές μας κοιτώντας τα πεφταστέρια...) Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-08-2006 | |