Αυγουστιάτικες αχτίδες Δημιουργός: Ελένη Σ., Ελένη Σωφρονίου Σ’ έναν απ’ τους αγγέλους μου, που σαν σήμερα έχει έρθει στη ζωή Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αυγουστιάτικες αχτίδες
Θα ξεκρεμάσω και πάλι τ’ άστρα
να τα στρώσω σεντόνια στο κρεβάτι σου.
Θα μαζέψω και πάλι τις πιο χρυσές αχτίδες
από του ήλιου το Αυγουστιάτικο πρόσωπο,
να σου κεντήσω το μαξιλάρι σου.
Θα γεμίσω και πάλι τις χούφτες μου
με το πιο διάφανο νερό από τη ρίζα ενός βουνού,
να σου δροσίζω την ψυχή με την αγάπη μου
απ’ το πρωί ως το βράδυ,
από το βράδυ ως το πρωί.
Κι εσύ,
μόνο τα μάτια σου
μόνο τα μάτια σου χαρούμενα
θυμήσου να μου φέρνεις, άγγελέ μου!
Ελένη Σωφρονίου Στρατή
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-08-2019 |