Ωδή Στην Αλήθεια Δημιουργός: Euler2 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κλωνάρια και άνθη λησμονιάς
σκεπάζουν την αυγή
στα σπλάχνα της γειτονιάς
ανοίγει ακόμα μια πληγή
Μαχαιριά η κραυγή
σε ταράτσες και στενά
και η χώρα αιμορραγεί
απο της βίας τα δεινά
Στα χέρια κρατώ λευκό λουλούδι
μπροστά σε ασπίδες και δακρυγόνα
στον ανάπηρο και μοχθηρό αιώνα
διώχνω της αυθαιρεσίας το χνούδι
Η Αλήθεια δεμένη πιστάγκωνα
γονατισμένη,μολώπιασμένη
κραυγάζει για όσα πονά
Δίνει τη μάχη
πάντα υπάρχει
δεν ξεχνά.
Euler2 Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-12-2019 |