Σαν μαργαρίτα μέσα στα ρουμπίνια Δημιουργός: Σταυρος Τζανης, Σταυρος Τζανης Απο ανέκδοτη συλλογή Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σαν μαργαρίτα μέσα στα ρουμπίνια ,
μ'ένα χαμόγελο γλυκό μα και πικρό συνάμα ,
στολίζεις έναν κόσμο άδικο.
είσαι γλυκειά σαν μιαν αυγή καλοκαιριού,
σαν ένα μπλέ αγέρι της φωτιάς κάποιου Οκτώβρη
που εχάθηκε.
είσαι η ποίηση σαν γνέφεις
κι όταν γελάς ερωτικά η καρδιά μου ματώνει,
μα έχεις στο αριστερό σου χέρι το χρυσάφι της απαγόρευσης.
θέλω να σε πλανέψω μα πως θα αντέξω ύστερα τον θάνατο;
πως θα πεθάνω πάλι σαν θα φύγεις απ'τα χερια μου;
Σαν μαργαρίτα μέσα στα ρουμπίνια,
μοιάζεις με κάποιο στάχυ ολόχρυσο
που εκεί στη χώρα του Μοσκόβου, δεν ανθίζει... Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-02-2020 |