Σοφία Δημιουργός: Νίκος _Κ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Το βλέμμα σου τους άντρες τιθασεύει
ποιος ξέρει αν τους δίνεις και τροφή
Το χρώμα τ’ ουρανού που ανατέλλει,
θ’ αλλάξει μόνο μ’ ένα σου φιλί
Στα άβατα λιμάνια της ψυχής σου
ν’ αράξω θέλω μόνο μια στιγμή
και τώρα το παιχνίδι της ζωής σου
ξυπνά στο νου μου πάλι τη φυγή
Το όνομα στ’ αυτί μου ψιθυρίζεις
Σοφία ανάβει τ’ άστρο του μυαλού
που αφήνει την καρδιά μου ν’ ατενίζει
στ’ απέραντο γαλάζιο τ’ ουρανού.
Σοφία με υπόταξες και μένα
ξανά υπνωτισμένος τριγυρνώ
στα μέρη που μου έμαθες το ψέμα
και έκανα εχθρό μου το καλό.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-08-2006 |