Κασ(σ)ία Δημιουργός: χωρικός Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έφυγε μέσα στο χαλάζι και την σταχτη
τα κατακάθια να γλυτώσει του βορβόρου
Είναι μακριά τα ακρογιάλια του Βοσπόρου
στον Μαρμαρά μια αλυσίδα έχει για φράχτη.
Ω φίλη και ιδιότυπη ιστορία
στις αμαρτίες μια γυνή περιπεσούσα
νεράιδα ήταν άραγε ή μούσα;
αερικό ή οργισμένη βαλκυρία;
Από τα κάστρα του Ιλίου μέχρι την Κάσο
πότε σε λάγνες αγκαλιές ή μοναστήρι
των Στουδιτών πάντα θα καίει το θυμιατήρι
και συ θα λες : Γίνε δική μου να σε χάσω..
Να πεις στην Λήδα να μή την περιμένει
έχουν περάσει χρόνια πια που δεν την είδες,
πόσες ακόμα ματοστάλαχτες σελίδες;
Για ένα πουκάμισο αδειανό.......................
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-04-2020 |