Η Γυάλα Δημιουργός: Mπουρμάς, Μανούσος Μπουρμάς ® ...Γραμμένο στον πάτο του Ειρηνικού, τα πλουτώνια ήταν εκεί, και χτύπαγαν τα άτιμα σαν την πρώτη μέρα! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αυτοί που ζουν μέσα στη γυάλα
έχουν χαμένη την κάθε μπάλα.
Ακολουθούνε ένα κανόνα,
γυρνάν τριγύρω. Σε προμαχώνα.
Γύρω τρελές οι αποστάσεις,
τα γύρω γύρω; Με μεταστάσεις.
-Έναν σκοπό έχει το γλέντι:
Πόθο για κάθε πισωγλέντη.
-``Περάστε κόσμε`` από δώθε,
-`Ακου χαμένε μου πια νόθε.
-``Μυαλά σε γυάλα και όχι φλάτς
-Μακρυά `πο φώτα και απο φλάς
-Και όχι κάγκελο, μην το ξεχάσεις.
...Όταν λαμπάδα θα μας ανάψεις.``
Γυάλα είν` ότι μου γυαλίζει
Και είστ` απ` έξω, μη σας ξενίζει.
Σας ενστερνίζω. Δεν σας γρουβίζω.
Μια γυάλα είναι εκεί που μένω.
Σβούρες γυρνάω.Δεν ξεμα-κραίνωωω!.
Αυτοί που ζουν μέσα στη γυάλα
Τι να την κάνουν την Ζιγκουάλα;
-Γυρίζουνε οι καταστάσεις,
σαν σε πλυντήριο με τρεις φάσεις.
-Ουράνιο τόξο στο υπερπέραν.
-Νερό τρυπάει και αγέραν.
-Χλώρια στα ρούχα σου να πέσουν,
τα χρώματα, να εκτελέσουν .
-Γυάλα τριγύρω, μικρή και διαφανή.
Κι εγώ από μέσα, εκείνη; Άφαντη.
Σας αντικρίζω,στη γυάλα μένω.
Εκεί θα κάτσω, θα υπομείνω.
Άνευ ιωδίου.Άνευ καισίου.
Άνευ στροντίου και πλουτωνίου.
Δεν ξεμακραίνω.Σ-κατα-λαβαίνω!. Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-04-2020 | |