Οι Αφορισμοί Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ
Για εξαφάνιση ιού
την είχε βρει τη λύση
και έσπευσ' απ' τον άμβωνα
να την γνωστοποιήσει:
Ένα, μόνο, θα μας σώσει
από τούτο το λοιμό,
κι ο κοσμάκης να γλιτώσει:
Ψεκασμός με αγιασμό!
Ο Κούλης, όμως, φαίνεται,
το έγραψε στ' αρχίδια του,
κι ο Δέσποτας εφόρεσε
αμέσως τα στολίδια του,
και λάβρος εμφανίστηκε
εις την ωραία Πύλη,
ως αντιπρόσωπος Θεού
το μήνυμα να στείλει:
Δεν δεχθήκατε, αθέοι,
ψεκασμό με αγιασμό.
Η θρησκεία τι σας φταίει:
Πάρτε έν' αφορισμό.
Σαν το άκουσε ο Κούλης,
ευθύς άλλαξε θωριά,
και τ' αρχίδια του εγίναν,
απ' ότ' ήταν, πιο βαριά.
Τ' άκουσε κι η Κεραμέως
και εκόντεψε να κλάψει
που δεν διέθετε αρχίδια
το Δεσπότη για να γράψει.
Και ο Χαρδαλιάς, τσακάλι!
Δεν τα βάρυνε, διότι:
Στό 'να έγραψε την πράξη
και στο άλλο τον Δεσπότη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-05-2020 | |