Σαν παλιά ταινία Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΑ
Πατέρα Παντοκράτορα
προτού με τιμωρήσεις
άκου τις απορίες μου
και δώσ' μου απαντήσεις:
Η Παρθένα, πριν ακόμα
της γεμίσεις την κοιλιά,
πως δεν φρόντισες να τρώει
μοναχά ψωμί κι ελιά;
Την ελιά την τσακιστή
τρώγοντας χωρίς κουκούτσι
θα γινόντανε κι αυτή
όμορφη σαν τη Μπελούτσι.
Εάν είχε ο Χριστός,
τόσο όμορφη μητέρα,
θά 'τανε αυτή φτυστός
κι όχι ίδιος του Πατέρα.
Και αν ήταν ο Χριστός
ίδιος με την Παναγιά
εις Αυτή θά 'ταν πιστός,
στον σταυρό θά 'λεγε...γεια.
Λέγων όχι στο σταυρό
θ' αποφεύγαμε το φόνο,
και Εσένανε θαρρώ
δεν θα λέγαν...παιδοκτόνο.
Το: " Γι' ανάσταση νεκρών,
τον μονογενή μου κτείνω",
είναι άνω ποταμών
κι ασχολίαστο τ' αφήνω.
Ήταν, τάχα, ο Υιός,
του Πατρός δευτέρα φύση;
Τότε πως κοτζάμ Θεός
πήγε να αυτοκτονήσει;
Είναι το έργο σκοτεινό.
Στο λέω απ' αγάπη.
Να ακουστεί, είν' πιθανό,
το: Γράμματα χασάπη...
Μοιάζει με παλιά ταινία
πού 'τανε για κλάματα
και φωνάζαν με μανία
το: Χασάπη...γράμματα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-06-2020 | |