Απ' τα σύκα, στα καρύδια Δημιουργός: Μάϊκ Χίτζ, Κωνσταντίνος Καλλιγέρης https://www.youtube.com/watch?v=oMMh2ibYhKw Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Απ΄ τα σύκα, τα καρύδια
δεν απέχουνε πολύ
και η ασυναρτησία
ουδαμώς να σ΄ ενοχλεί.
Και γιατί ό,τι διαβάζεις
να ΄χει νόημα …σαφές ;
Το ασυνάρτητο ίσως είναι
περισσότερο …ευφυές !
Όλα μπαίνουν μες στο μύλο
(όσα αντέχει η μηχανή)
κι όταν γίνουνε χαρμάνι
στίχοι βγαίνουν (οιονεί…).
Μήνες, εορτές, ημέρες
γιατί να ΄χουν διαφορά;
Όλα επίκαιρα είναι πάντα
φανερά και καθαρά !
Μέσα στον Ιούνιο μήνα
του Άϊ-Βασίλη η γιορτή
αντί για του Άϊ-Γιάννη
πάει σίγουρα ασορτί !
Αλλά και την πρώτη του έτους
ήτοι την Πρωτοχρονιά
μπορεί να προκύψει …Πάσχα
που σουβλίζουνε αρνιά !
Αφού όλες οι ημέρες
ίδιες είναι (του Θεού)
κάθε λέξη χρησιμεύει
σαν (ας πούμε) …πασπαρτού !
Κι όσον αφορά τα άνθη
(όλα, μην ...ανησυχείς)
όλη τη χρονιά ανθίζουν
και ασχέτως εποχής !
Γι΄ αυτό, να μην απορήσεις:
Κρίνα, ήλιοι και βιολιά
πιθανόν στον ίδιο χώρο
να βρεθούνε ...αγκαλιά !
Και ν΄ αρχίσουν να …φιλιούνται
δίχως ίχνος εντροπής
πλήρης …τάξη κι αρμονία
δόξα να 'χει ο γιαραμπής !
Απ΄ τα σύκα, τα καρύδια
είναι μία συλλαβή
κι άρες, μάρες – κουκουνάρες
ισοσύλλαβο θα βγει !
Άρα, οι ασυναρτησίες
είναι εμπνεύσεις ευφυείς
κι όσο και να προσπαθήσεις
να τις γράψεις, δεν …μπορείς…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-07-2020 | |