Η σιγή Δημιουργός: kotsani, Γιώργος Σοϊλεμεζίδης Καλημέρα φίλοι μου ποιητές και φιλόσοφοι Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο φίλος μου ποιητής από τη Ρωσία, Μαρκ Βάϊνερ έγραψε ένα ποίημα που και η επιγραφή και το ποίημα είναι εξίσου υπέροχα. Ελπίζω και η μετάφραση να σας αρέσει.
Η σιγή
«… με τη βαθιά σιωπή λέει ο Θεός το Λόγο Του»
Μαίστερ Έκχαρτ
Μονάχα μέσα στη σιγή θα βρείτε την αλήθεια γυμνή.
Αφού μόνο εκεί δεν υπάρχει ψευτιάς ούτε μόριο.
Μπαίνοντας στη σιγή κοιτάξτε πως την ειλικρίνεια μεριμνεί,
Στα διαφανή βουβά της όρια.
Είναι αδύνατον τη σιωπή να εξωραΐζεις ούτε λιγοστά.
Να την γνωρίζεις και τον εαυτό σου θα κατανοείς σωστά.
Ησύχασε η μέρα. Στης νύχτας το εικονοστάσιο εκεί ψηλά,
Λατρεύοντας τη σιγή, λάμπουν τα άστρα σιωπηλά.
Μαρκ Βάινερ
Μετάφραση Γ. Σοϊλεμεζίδης
16.07.20 (21.07.20)
Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-07-2020 |