Ο Κοπρώνυμος Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ο ΚΟΠΡΩΝΥΜΟΣ
Τον είπανε κοπρώνυμο,
( ορκίζομαι στον Μίθρα )
διότι τα απόλυσε
μέσα στην κολυμβήθρα.
Αμφιβολία, μια ζωή,
για τούτο με κατείχε.
Σκεφτόμουνα: Τόσο μικρός,
τέτοιο μυαλό να είχε;
Ίσως τον φώτισ' ο Θεός.
Έτσι εγώ το κρίνω.
Γι αυτό τον βλέπω άγιο,
ως Β΄ Κωνσταντίνο.
Μπορεί να είδε κι όραμα:
"Μικρέ, τι συλλογιέσαι;
Ευθύς όταν σε βάλουνε
στην κολυμβήθρα...χέσε".
Πως ο άλλος, όπως λέει
και η θειά μου η Μαρίκα,
εις τον Ουρανό γραμμένο
είδε το: "Εν τούτω νίκα"
Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-09-2020 | |