Αλλιώτικες μέρες Δημιουργός: αρμενιστής του νοτου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αλλιώτικες μέρες,
εκεί που η χαρά με τη λύπη χορεύει,
Αργεντίνικο τάνγκο σε κορυφογραμμή,
κουρνιάζει σαν όρνιο που φοβάται η ψυχή.
Αλλιώτικες νύχτες,
εκεί που εφιάλτες και όνειρα αλυχτούν,
κουβάρι οι φόβοι και ελπίδες ζητούν,
μια λύτρωση τώρα.
Αλλιώτικες μέρες
εκεί που γρανίτης στέκει η καρδιά,
πατρίδα και η αλήθεια σφιχτά σαν γροθιά,
το πιο μαύρο σκότος η φλόγα σκοτώνει.
Αλλιώτικες νύχτες
εκεί που το βράδυ, όταν η μέρα τελειώνει,
σαν Βόρειο Σέλας το φως δυναμώνει,
Το έσχατο σύνορο το δρόμο ορίζει.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-10-2020 | |