Αιώνες Δημιουργός: ΣΤΙΧΟΠΟΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΤΙΑΔΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Το ξέρεις είναι άδικο
τη γη σου να πατάνε
αλλόθρησκοι και άκληροι
το βιός σου να κρατάνε
Να καίνε τα βιβλία σου
τη γνώση την πατέρων
κι εσύ βουβός να κρέμεσαι
στα λόγια των εταίρων
Λαοί δίχως ανάμνηση
με δίχως ιστορία
στα μάτια σου να φαίνονται
ανίκητα θηρία
Μα πιότερα πιο άδικο
να σε περιφρονούνε
λαοί που καν το ίχνος σου
να βρούνε δε μπορούνε
Να φτιάξουνε αγάλματα
να χτίσουν Παρθενώνες
και έννοιες που μένουνε
αθάνατες, αιώνες
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-10-2020 |