Φθάνουν και αναχωρούν Δημιουργός: kotsani, Γιώργος Σοϊλεμεζίδης Καλημέρα! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Φθάνουν και αναχωρούν
Φθάνουν… αναχωρούν…
Οι άνθρωποι στη ζωή σαν τρένα κοινά…
Πολλοί υποκριτές… κι αληθινοί κυκλοφορούν,
Για μια στιγμή… παντοτινά…
Κάποιος με επιμονή… κάποιος με προσευχή…
Η άφιξη κάποιου σαν διδαχή…
Στο όνειρο σου έρχεται ο πολέμιος αιφνίδιος…
Αλλά κάποιον έστειλε ο Θεός ο ίδιος…
Στην αρχή όλοι σαν τραίνα αντίθετα…
Μόνο κάποιος μετά ενσωματώνεται
Και στην ψυχή σου θα μπει αμετάθετα…
Αλλά κάποιος σαν τον καπνό θα εξοντώνεται…
Φθάνουν και αναχωρούν μοναχοί
Και ο καθένας αποτύπωμα στην καρδιά θα διαθέσει,
Όμως μια φορά σ’ αυτόν που θα ηχεί,
Σιγά θα πεις, ότι δεν υπάρχει θέση…
Αλιόνα Σερεμπριακόβα
Μετάφραση Γ. Σοϊλεμεζίδης
2019 (29.10.20)
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-11-2020 |