Μετά των αλλοφύλων Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
META TΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ
Ο κάθε σταρ της γκλαμουριάς,
για πες μου, πού τα βρίσκει,
και πνίγει την ανία του,
με βότκα και ουίσκι;
Μήπως, στην Τύχη, τη θεά,
ή τον θεό τον Πλούτο;
Αργά, για να πιστέψουμε
στο παραμύθ' ετούτο.
Του πλούτου είν' δημιουργοί,
αγρότης και εργάτης,
που ξεγελούν την πείνα τους,
στα δείπνα της Εκάτης.
Καιρός, να τελειώνουνε
τα της Εκάτης δείπνα.
Ρίξε τριγύρω μια ματιά,
και πες: Τι κάνω; Ξύπνα!
Ο Σπάρτακος το τόλμησε,
εσύ πόσο θ' αντέξεις;
Αυτόν τον δέναν με δεσμά,
εσέ μόνο με λέξεις.
Πριν φθάσεις εις την σταύρωση
και στις ουλές των ήλων,
ανέκραξε, ως ο Σαμψών:
Μετά των αλλοφύλων!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-01-2021 | |