Κάθε που γεννιόμαστε Δημιουργός: Nemo, Odysseus Nemo Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]
↓
Έμαθαν οι Μοίρες για το βιτριόλι
και κάθε που γεννιόμαστε μας το δίνουν
αντί γάλακτος.
Κάπως έτσι εξελισσόμαστε σε τέρατα.
↕
Γιομάτος ελπίδα,
ο Θάνατος,
κάθε που γεννιόμαστε,
μας δίνει χρησιδάνειο
το δρεπάνι του
χαμογελώντας κι εννοώντας
¨Παιδί μου! Για τις δύσκολες μέρες.¨
Κάθε μας επιστροφή
συνήθως
τον απογοητεύει.
Μας κρατά απ΄ το χέρι μαλακά
και μας δείχνει, λέγοντάς μας
¨Κύττα πόσα άγουρα στάχυα έδρεψες...¨
↑
[/align] Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-02-2021 |