Γεμίζει η πλάση μέλι....αφιερωμένο Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Καλή εβδομάδα φίλοι μου, η Ελληνίδα μάνα γράφει..... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σαν σε αξιώσει ο θεός
να γίνεις μια μέρα μάνα
θα` χεις αγάπη, θα` χεις φως
από Αναστάσιμη καμπάνα.
Θα σου χτυπά την Χαραυγή
μες στη ζεστή αγκαλιά του
σαν σου δίνει το φιλί
όνειρα σου, τα όνειρα του .
Το κυπαρίσσι, το δεντρί
του πλάτανου το κλώνι
σου ζωγραφίζει με κερί
στο κάδρο μια ανεμώνη.
Και παίζουν δώδεκα βιολιά
και δέκα μαντολίνα
με του παιδιού σου τα φιλιά
ανθίζουνε τα κρίνα.
Γελάει ο ήλιος, ο θεός
κι` όλοι μαζί οι αγγέλοι
γίνεται ο κόσμος ακριβός
γεμίζει η πλάση μέλι.
Ω! ευλογία! ω! θεοί
τι! χάρη, να` σαι μάνα
ένας βασιλικός που ανθεί
στο λόφο στην αλάνα.
Αχ περιστέρι μου λευκό
της αύρας κυματάκι
αχ περιστέρι μου λευκό
δική μου εσύ Ιθάκη.
Ευχή της μάνας σου `στειλα
απ` της ψυχής τα βάθη
ψυχούλα μου, σου όφειλα
ενάτης! το χρυσάφι.
Τραγούδα μου, να σε χαρώ
εγώ για σε ψηλώνω
με μουσικές θα κοιμηθώ
τ` άστρα θα σου στρώνω.
22-3-2021
Αδαμοπούλου Γεωργία Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-03-2021 |