Μια ωδή, όλη του Γιάννη.... Αφιερωμένο Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Καλημέρα φίλοι μου, έχει γενέθλια σήμερα το φεγγάρι μου...κι` εγώ γιορτή, σας ευχαριστώ όλους. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δυνατέ σταυραετέ μου
βγήκα νύχτα στο σεργιάνι,
νιώθω πως πετώ ακριβέ μου.
Μια ωδή, όλη του Γιάννη.
Με Μπετόβεν αρχινά
και με Μότσαρτ, τελειώνει,
ειν η πλάση δειλινά
που τον άνθρωπο, εξιψώνει.
Φεγγαρολουσμένε Γιάννη
με τις θείες μουσικές,
όλο το χαρτί δεν φτάνει
να σου γράψω προσευχές.
Ομορφιά μου και ψυχή μου
άνθη άσπρα κουβαλάς,
κι` όταν είσαι εδώ μαζί μου,
...ο Μπετόβεν μεταλάς!!
Έχω δάσκαλο ουσίας
κι` η ψυχή μου τραγουδάει,
ανεκτίμητης αξίας
έγινε άντρας και μιλάει.
Στη μάνα του που αγαπά
για να ψηλώνει η πλάση,
ότι αξία κουβαλά
τρανό στη γη γιορτάσι.
Να γίνεις αετέ μου
θα σε κοιτώ από ψηλά
Γιάννο μου, άκουσε με,
κύμα να σε φιλά.
Να σ` αγαπά η θάλασσα
που γυναίκα μοιάζει
κι` όση ζωή κι` αν χάλασα
για σένα, κλώνια βγάζει.
Γιε μου, τρισεύγενη ψυχή
θα σ` έχω στη σκιά μου
με την αγάπη για ευχή
στις μουσικές καρδιά μου.
Να ζεις και ν` αγαπάς,
γλυκό φιλί στα χείλη
κι` όταν ,μάνα, θα μιλάς
θ` ανάβει ένα καντήλι.
3-5-2021
Αδαμοπούλου Γεωργία
Χρόνια πολλά σ` όλες κι` όλους όσους γιορτάζουν Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-05-2021 | |