διαδρομή Δημιουργός: Αγιοβλασιτης, Aναστασιος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ένα πλοίο η ζωή μας γοργοτάξιδο ...
Της εκκίνησης τη θάλασσα γνωρίζουμε.
Ρότες ,στάσεις και λιμάνια δεν ορίζουμε ...
ούτ' αν θα'ναι τυχερό και καλοτάξιδο .
Ο απώτερος ο στόχος είναι τ' άπειρο...
Θες στο χώμα, στον αέρα ,θες στη θάλασσα .
Στων αιώνων τη χαότητα την άπασα ...
μυστικό παρωχημένο και διάπυρο.
Λογική , προσωπικότητα και θέληση ...
της πορείας σχεδιάζουν τα πονήματα .
Μα συμπτώσεις και στιγμές και απαντήματα ...
μας ωθούν σ'απροσδιόριστη εξέλιξη.
Αμετάβλητοι οι χάρτες των ονείρων μας ...
Μα τα ίχνη στην τροχιά τους δεν ταιριάζουνε .
Τυχεροί όσοι τα πρότυπα εκφράζουνε ...
και τα βράχια αγναντεύουν των Κυθήρων μας.
Άδηλη η διαδρομή μα τόσο όμορφη ...
Αστραπή μέσα στο χάος το αιώνιο.
Πότε νέκταρ μας ποτίζει πότε κώνειο ...
Χρυσαλλίδα ολιγόχρονη κι ηλιόμορφη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-06-2021 |