Όμορφος κόσμος Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Είχ' ηθικές αρχές βαθιές
και σταυρωτά τις αρμαθιές.
Πλάκωνε όλες του τις θειές,
και μπαμ και μπουμ οι μπαλωθιές.
Μαυρομαλλούσες ή ξανθές
με απειλές ή με γροθιές
τις στρίμωχνε πάν' στις λιθιές
και μπαμ και μπουμ οι μπαλωθιές.
Οι θείοι π' το μαθαίνανε
με ρόδα τον εραίνανε,
λέγοντας: Μπράβο παιδαρά,
δίνεις στις θείες σου χαρά.
Ο Σολωμός νομίζω πως
δεν βγήκε γελασμένος:
Όμορφος κόσμος, ηθικός,
αγγελικά πλασμένος!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-06-2021 |