Βουβάλια στους βαλτότοπους Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Καλό Σαββατοκύριακο , σας ευχαριστώ. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ...........Εις μνήμην......
Τ` αγρίμια στήσανε χορό
πάνω απ` τα κουφάρια
εστέρεψαν από νερό
οι ελιές και τα γροθάρια.
Μαύρα πουλιά σταθήκανε
πάνω απ` τη πολιτεία
κι` οι ύαινες, χυμήξανε
στου έθνους, ιστορία.
Βουβάλια στους βαλτότοπους
βατράχια, τα πατάνε
ρημάξανε το τόπο μας
και τα σπαρτά λυγάνε.
Κοράκια τ` άστρα σκέπασαν
δε βγήκε το φεγγάρι
οι άνθρωποι εσώπασαν
η γη δίχως χορτάρι.
Μια κουκουβάγια ακούστηκε
μαύρα μαντάτα φέρνει
τίποτα νιο δεν χτίστηκε
και το παλιό πεθαίνει.
Πέσαν απ` τα δέντρα οι καρποί
στερέψαν τα ποτάμια μας
των πυροβόλων η ριπή
ζητά την περηφάνια μας.
Εφέτος δεν θερίσαμε
σαπίσαν τα σιτάρια
στα φυλλοκάρδια κλείσαμε
των αλωνιών λιθάρια.
Και στους μπαξέδες ερημιά
πέσαν ακρίδες σμάρι
ούτε ψυχής ανασαιμιά
μ` αίμα στο κύμα οι γλάροι.
Αδαμοπούλου Γεωργία
3-7-2021 Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-07-2021 |