κοσμογονία Δημιουργός: Αγιοβλασιτης, Aναστασιος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Του κόσμου το μυστήριο ήρθε στο νου μου πάλι...
η σύλληψη, η γένεση και ο συνεχισμός.
Κάθε περήφανο βουνό, κάθε ρηχό ακρογιάλι...
ωδή και θαυμασμός .
Όπου και αν στρέψω τη ματιά δέος και μεγαλείο ...
για την εμή μικρότητα στην τόση
απλοχωριά.
Άγραφη ρήση ,σκαλιστή σ'αόρατο βιβλίο ...
κι ασώματη θωριά.
Απέραντη η ομορφιά και άπειρ' η σοφια ...
όλα ταγμένα απρόσκοπτα στης φύσης το ρυθμό .
Κανόνες απαράβατοι, φραγή στην αναρχία ...
και άυλο ηθμό.
Για τη μεγάλη έκρηξη μιλά η έπιστημη ...
αγγίζοντας το αίτιο και το αιτιατό.
Στο σωματίδιο του Θεού και την πραγματωσύνη ...
ζητάει το συμβατό .
Δεν είμαι με τον άνθρωπο που όλα τα γνωρίζει ...
ούτε σε κάθε βήμα μου γυρεύω το θεό .
Μα μια μεγάλη έκρηξη όλα να τα ρυθμίζει ...
ηχεί απατηλό.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-08-2021 |