Αφγανισταν Δημιουργός: Νέτα-σκέτα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έπεσε σκοτάδι στο Αφγανιστάν
μπρος τις καμπάνες πένθιμα κτυπήστε
την εξουσία πήρανε οι Ταλιμπάν
και ένα δάκρυ συμπαράστασης αφήστε
O ήλιος πια δεν ξεμυτίζει τις αυγές
τα πάντα έξω τυλιχτήκανε στην νύχτα
ιερατεία θα ορίζουν τις ζωές
και η απόγνωση θ' απλώνει δίχτυα
Έπεσε νύχτα στο Αφγανιστάν
να μη ξεχάστε τον πολύπαθο λαό του
πια περιστέρια δεν πετούν στον ουρανό
και στα φαράγγια αντηχεί το ουρλιαχτό του
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-08-2021 |