ή στραβά αρμενίζουμε Δημιουργός: **Ηώς**, Φωτεινή.Α.Κ η δημοκρατία φοβάται να θυμηθεί και η γλώσσα να πει (Εντουάρντο Γκαλεάνο )) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ἢ ὁ γυαλός εἶναι στραβός ἢ ἐμεῖς στραβά ἀρμενίζουμε
-Ἂν ἦταν ὁ γυαλός στραβός κι ἡ γῆ μας διαγώνια
ἀλλιώς θε να πετοῦσανε τῆς φῦσης τά τρυγῶνια
οὖδε στραβός εἶν` ὁ γυαλός οὖδε και τά ἀστεράκια
τά μάτια μας εἶναι στραβά, ἐτούτα ,τ`ἀλητάκια
-Δέν βλέπουν, δέν γροικοῦν μακριά, ἀπ`τήν τρανή τους μύτη
γιαλιά μᾶς βάλαν τά θεριά... ἀχ! δύστυχο σπουργίτι
-Δέν ἒχεις ροῦγα να σταθεῖς, ἀμπέλι να μεθύσεις
μήδε δασάκι να κρυφτείς, φύλλωμα, να λαλήσεις...
σαν τή φωλιά που σοῦ `ταξαν, πίσω σοῦ τήν ἐπαίρνουν
κοράκια μαῦρα κι ἂραχνα, τόν τόπο πιά λυμαίνουν
-τί κι ἂν πασχίζεις να πετᾶς, με ἂφτερες φτεροῦγες
θηλειά σοῦ βάλαν στό λαιμό, οἱ λάμιες, οἱ πανοῦργες
Φωτεινή Α.Κ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-09-2021 | |